Shockwave Therapie

Heb jij last van chronische pijntjes en kwalen zoals hielspoor, verkalking in je schouder, tennis- of golferselleboog? Je hebt waarschijnlijk alles geprobeerd om van deze aandoening af te komen. Is de pijn al een tijdje weg, maar is het nu helaas terug, of misschien is het erger geworden? Dan is shockwave therapie een optie voor jou. .

Wat is shockwave therapie?

Geluidsgolven worden gebruikt tijdens shockwave therapie. Jouw fysiotherapeut bedient het apparaat wat deze geluidsgolven produceert. Deze geluidsgolven reizen onder een bepaalde druk door de huid naar de plaats van het letsel. De geluidsgolven verbeteren vervolgens de bloedsomloop en het metabolisme op de plaats van het letsel, waardoor de pijn wordt verminderd. Op deze manier wordt je lichaam gestimuleerd om zichzelf te genezen. Shockwave therapie is een goede behandeling bij chronische of aanhoudende blessures. Met behulp van een schokgolf kan een fysiotherapeut klachten op weefselniveau genezen, waardoor pijn vermindert. Monster fysiotherapie werkt al jaren met deze therapie en de resultaten die we hebben bereikt zijn zeer goed. Veel patiënten die met deze therapie worden behandeld, merken na enkele behandelingen een enorme verbetering.

De shockwave behandeling

Met behulp van dit apparaat worden geluidsgolven naar de blessure gestuurd De fysiotherapeut start de behandeling door jouw klachten te onderzoeken. Dit wordt vaak gedaan in combinatie met een ultrasoon apparaat. Nadat de locatie is onderzocht en de plek is verzakt, wordt een kleine hoeveelheid gel op het behandelde deel van het lichaam aangebracht. Deze gel helpt om geluidsgolven beter over te brengen. De fysiotherapeut gebruikt de behandelkop om golven op het geblesseerde gebied te richten. De procedure duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Soms wordt de procedure in één deel van het lichaam uitgevoerd, maar een groter gebied kan ook worden behandeld. De fysiotherapeut verandert de frequentie en intensiteit van de golven tijdens de behandeling. De ingreep kan pijnlijk zijn, maar de behandelend fysiotherapeut houdt altijd rekening met het letsel en de pijn. Bij elke stap wordt duidelijk uitgelegd waarom deze wordt uitgevoerd

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 5 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit ongeveer 7 tot 10 dagen rust. Op basis van ervaring en wetenschappelijk onderzoek heeft Medifit Fysiotherapie een behandelprotocol ontwikkeld waarmee we de best mogelijke kwaliteit van behandeling kunnen garanderen.

Voor wie is shockwave therapie bedoeld?

Een fysiotherapeut kan in de volgende gevallen shockwave therapie gebruiken:

- Langdurige peesaandoeningen.
- hiel
- achillespees
- kniepees
- elleboog
- schouder
- Scheenbeenklachten
- Spierverrekkingen

Combinatie shockwave therapie en echografie

Fysiotherapeuten van Monster Fysiotherapie combineren steeds vaker schokgolven met echografie. Dankzij echografie kan de fysiotherapeut snel en nauwkeurig vaststellen wat de pijn veroorzaakt en waar de oorzaak ligt. Met een echo kun je bijvoorbeeld duidelijk kalkaanslag in het schoudergewricht zien. Als de oorzaak bekend is, kan een fysiotherapeut schokgolftherapie gebruiken om deze aan te pakken. .

De voordelen van shockwave

We zetten de voordelen van schokgolftherapie op een rij:


- Het heeft een bewezen effect op chronische peesaandoeningen.
- Het stimuleert het lichaam om de blessure zelf te genezen.
- Geen pijnlijke injecties of operaties.

Wordt shockwave therapie vergoed?

Shockwave therapie is altijd onderdeel van een fysiotherapiebehandeling. Het kost niets extra. Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Jouw vergoeding is dus afhankelijk van waar en hoe jij voor fysiotherapie bent verzekerd. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar voor meer informatie.


//]]>