Wat is fysiotherapie?

Veel mensen hebben baat bij fysiotherapie. Maar wat is fysiotherapie precies? Fysiotherapie is een methode om aandoeningen aan de spieren, ligamenten, gewrichten en zenuwen te behandelen. Ook wel het bewegingsapparaat genoemd. Een fysiotherapeut kan pijn verminderen en het lichaam helpen beter te functioneren. Dit met een verscheidenheid aan behandelingen, zoals lichaamsbeweging of het gebruik van bepaalde ondersteunende maatregelen zoals tape. Jij kunt op basis van een verwijzing van een arts naar een fysiotherapeut, maar je kunt ook direct naar een fysiotherapeut. Denk je dat fysiotherapie je kan helpen bij het beheersen van je lichamelijke klachten? Neem dan contact op met Monster Fysiotherapie Den Haag, wij helpen je graag verder met het wegwerken van jouw klachten.

Hoe wordt jouw lichaam behandeld?

Bij jouw eerste bezoek schetst onze fysiotherapeut een zo compleet mogelijk beeld van jouw klachten door je eerst te onderzoeken en een aantal vragen te stellen. Dan werkt onze fysiotherapeut samen met jou een behandelplan uit. Dit behandelplan wordt voor je gepersonaliseerd en daarom afgestemd op jouw behoeften. Iedereen is anders, elke klacht is anders en elk persoon reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de symptomen en hun ernst. Naast het afhandelen van klachten hechten wij ook veel belang aan het voorkomen van terugkeer van klachten. Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur. Tijdens de fysiotherapiebehandeling werk je samen in de behandelkamer of in de sportschool. Naast fysiotherapie doe je oefeningen om kracht, coördinatie en flexibiliteit te vergroten. Maatwerk, volledig afgestemd op jouw klachten en lichaam.

Diverse behandelingen

Monster fysiotherapie Den Haag is gespecialiseerd in verschillende behandelingen. Elke locatie van Monster heeft specifieke expertise, zodat je zo snel mogelijk een behandeling krijgt die het beste bij jouw klacht past. Als gevolg hiervan wordt je behandeld door een schouderspecialist met een schouderblessure en zoekt u hulp bij een knie therapeut als je een knieblessure heeft. Je kunt bij Monster therapie terecht voor schokgolf, oedeemtherapie en manuele therapie. Wilt u meer weten over andere behandelingen die wij aanbieden, kijk dan op onze behandelpagina.

Wat zijn de kosten van fysiotherapie

Fysiotherapie is een van de belangrijkste redenen om aanvullende verzekeringen aan te gaan. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij om te weten te komen hoeveel er vergoed wordt.//]]>